Gyorsabb, egyszerűbb ügyintézés

Balkanyar 2021. december 3. 07:05 2021. dec. 3. 07:05

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint, január elsejétől gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása az adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével: A lakossági ügyfelek kezdeményezhetik, hogy okmányadataik változtatásairól elektronikusan kapjanak értesítést a velük szerződésben álló közművek és cégek, kiváltva a személyes ügyintézést.

Az adatváltozás-kezelési szolgáltatás név-, lakcím- és elérhetőségi adatok változása, okmánycserék, valamint például költözésből, bérbeadásból adódó közműátírás esetén, elektronikus adatközvetítő szerepet tölt be a lakossági ügyfelek, valamint a piaci szolgáltató között.

Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Az ügyfeleknek így nem szükséges adatváltozásaik bejelentését, továbbá a közműátírásokat személyesen megtenniük, hanem az e-bejelentő webes felületen, néhány gombnyomással vagy a kormányablakban nyújtott szolgáltatással végezhetik el az eddig időigényes feladatot.