Illegális hulladéklerakók felszámolása

Balkanyar 2022. augusztus 6. 16:21 2022. aug. 6. 16:21

Az elmúlt időszakban egyre szorosabbá vált a Kecskeméti Városrendészet és a helyi polgárőr szervezetek közötti együttműködés, ami számos területet ölel fel: illegális hulladék elhelyezése elleni fellépés, meglévő illegális hulladéklerakók felszámolása, külterületen élő, szociálisan rászoruló személyek felkutatása, engedély nélküli fakivágások és falopások megakadályozása.

A városrendészek és a polgárőrök összehangolt tevékenységének, a közös szolgálatoknak és a folyamatos információáramlásnak köszönhetően, több elkövetőt sikerült tetten érniük és felderíteniük, ezáltal számos illegális hulladék-lerakóhelyet megszüntetniük.

Az elkövetők a felügyelői intézkedést követően ugyan elszállították a szemetet a hulladékudvarba, bemutatták a hulladékudvar mérlegjegyét, azonban az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása nem mentesíti őket az általuk elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a városrendészet és a helyi polgárőrségek munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk – írja a hiros.hu..

Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet: https://kecskemetivarosrendeszet.hu/ugyintezes/lakossagi-bejelento