Királyi vélemény a Magyar-jelenségről

Balkanyar 2024. április 17. 15:07 2024. ápr. 17. 15:07

Megkérdezte a kecsup.hu a kecskeméti országgyűlési képviselőket, a polgármestert, a főállású alpolgármestereket és mind a húsz önkormányzati képviselőt: mi a véleményük Varga Judit egykori igazságügyminiszter közéletbe két hónapja berobbanó volt férjéről, Magyar Péterről, illetve mindarról, amit mond és tesz?

A kormánypárti kecskeméti megkérdezettek egyike sem válaszolt a honlap kérdéseire. Túl meleg még a pite? Viszont a fejbólogatós, megszeppent fideszesekkel ellentétben, Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője, polgármester-jelöltje, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke nem titkolta véleményét. Íme:

A bicskei pedofilbotrányt eltussolni akaró igazgatóhelyettes kegyelmi kérvénye kapcsán a NER-ben elindult egy bizalmi válság. A társadalmi morált is megrendítő döntés után a felelősségkeresés, ami végül olyan folyamatokat hozott a felszínre, amelyek addig ott lapultak és el voltak fojtva a NER működési rendszerében. Ez nyitott utat Magyar Péter felszínre törésének. A titokban készült hangfelvétellel olyan – a demokráciát is veszélyeztető – dolgok kerültek nyilvánosságra, amelyek véleményem szerint megkérdőjelezik Magyarország jogállamiságát. Az ellenzék már régóta felhívja a figyelmet az Orbán-rendszer antidemokratikus, autokrata és sokszor jogellenes működésére, ám a jobboldali propagandagépezet mindezt elfedte. Mivel Magyar Péter a NER-ből jött, mindezeket belülről tárta fel és az emberek szembesültek a valósággal. Úgy is mondhatnám, hogy ‘berúgta az ajtót’ és utcára hívta az embereket, akik egyre inkább látják, hogy rossz irányba megy az ország és a változáshoz hangot kell adniuk elégedetlenségüknek.

Nem konkurenciát látok benne, hanem az Orbán rendszer lebontásában érdekelt politikai szereplőt. Ugyanis a jelenlegi választójogi törvény miatt két év múlva vélhetően koalíciós kényszer lesz, és ezt Magyar Péternek is látnia kell.
Demokrataként tiszteletben tartom azokat a kiábrándult jobboldali demokratákat és pártnélkülieket, akik várják a mihamarabbi változást. Az idei önkormányzati és EP választások ‘ágyaznak meg’ a 2026-os országos változásnak, ezért nagyon fontos minden olyan erővel összefogni helyben is, amelyek mielőbb egy igazságosabb, élhetőbb európai országot akarnak.”

Király József egyébként ott volt a Magyar Péter szervezte április 6-ai fővárosi tüntetésen, erről a következőket posztolta:

A beszédek között volt olyan rész amivel nem értettem egyet, volt olyan amivel vitatkoznék, de azzal mindenképpen egyetértettem, hogy hazánk már hosszú idő óta rossz irányba halad. A jelenlegi politikai kurzus által kiépített feudális rendszert fel kell számolni, békét kell kötnünk egymással országon belül és meg kell találnunk méltó helyünket Európában. És ezt nem halogathatjuk tovább! Június 9-ig, az önkormányzati és EU választásokig nem sok időnk van, cselekednünk kell!”