Tiszakécskei szellemfalu

Balkanyar 2021. június 23. 13:38 2021. jún. 23. 13:38

A kilencvenes években egyre többen fedezték fel a tiszakécskei Tisza-part szépségeit, a termálvíz gyógyító hatását. Ekkor nagyvonalú tervekkel rukkolt elő egy vállalkozó:_üdülőfalut álmodott a település szélére. Öthektárnyi területet vásárolt az önkormányzattól, ahol huszonhárom “gombaházat” épített fel.

Elkészült az emeletes kiszolgáló épület is, amit közösségi térnek szántak, de azt már nem fejezték be, mert addigra elfogyott a pénz. 2000-ben befejeződtek a munkálatok, és a hely – ahová a termálvizet is be akarták vezetni – azóta szellemfaluvá változott.

Aprajafalva, szellemváros, gombaházak néven emlegetik a helyiek a Tiszakécskén félbehagyott beruházást, ami óriási lehetőségként indult, most viszont a drónpilóták és Airsoft rajongók pályája – összegzi a jelenlegi helyzetet a YouTube Gombaházak egy szellemfaluban című filmje.

A szakemberek becslése szerint, egymilliárd forint körüli összegből lehetne befejezni a beruházást, amire a jelenlegi tulajdonosnak van szándéka, de konkrét lépések immár tizenegy éve nem történnek aprajafalván, a folytatást illetően.