A szövetségeseknek szívügyük Kecskemét

Balkanyar 2024. április 12. 15:15 2024. ápr. 12. 15:15

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület és a vele együttműködő DK, LMP és MSZP jelöltjei az Otthon Kávézóban bemutatták azt a 12 fejezetből álló programot, amely jól példázza, mit gondolnak Kecskemét jelenéről és jövőjéről.

Polgármester jelöltjük, Király József a napokban tartott eseményen elmondta: nagyon fontos, hogy legyen az embereknek munkája, de legalább annyira fontos, hogy a ledolgozott órák után mindenki egy kellemesen élhető, biztonságos, rendezett, kulturálisan színes és gazdag, egészséges városban tölthesse el a szabadidejét, otthonába pedig jól járható utakon jusson haza. Polgármesterként csapatával ezen fog dolgozni.

Király József leszögezte, hogy a városlakókkal együtt szeretné alakítani a város életét, ezért a fiatalokat éppen úgy, mint az idősebbeket, bevonja majd azokba a döntésekbe, amelyek róluk szólnak. Leszögezte, hogy a várost nem nézheti senki fejőstehénnek, mint most, amikor milliárdokat von el adókban a várostól az állam, és ezek a hiányzó milliárdok megnehezítik a város és az itt lakók életét. Azt is kijelentette, hogy polgármesterként nem szolgáltatja ki Kecskemétet és természeti értékeit a nagytőkének és a városházáról száműzi a politikai komisszárokat. Mert a hivatalnak a városlakókat kell szolgálnia és nem pártérdekeket.

Elhangzott még, hogy az új városvezetés erősítené a nyilvánosságot, visszatérne a rendszeresebb közgyűlésekhez, megszüntetné a képviselők korlátozását.

- Miután tudjuk, hogy a fiatalok jelentik a jövőt, igyekszünk itt tartani őket a városban. Ehhez velük együtt olyan megélhetési, lakhatási és szórakozási lehetőségeket, programokat alkotunk, amely vonzóvá teszi számukra Kecskemétet.

A program 12 fejezetét a képviselőjelöltek mutatták be attól függően, hogy kihez mi áll a legközelebb.

Íme a mi 12 pontjuk:

1. Kátyúk helyett járható utakat!

2. Rendezett városkép, épülő – szépülő város

3. A város biztonsága-, a városlakók nyugalma

4. A kultúra mágnese Kecskemét – a vonzó város

5. Csak egészség legyen…

6. A jövő biztosítékai a fiatalok

7. Hajrá Kecskemét! Mozdulj város! A sport a kultúra része

8. A szükségben sem vagy egyedül! Segítünk! – szociális ellátás

9. Közösségteremtők és partnereink – a civilek

10. Önkormányzat – szuverén döntések – átláthatóság – elszámoltathatóság! A város van értünk és nem fordítva

11. Kecskemét a fenntartható város! Harmóniában a természettel!

12. Egyenlő esélyt a helyi vállalkozásoknak

Dr. Brúszel László, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület elnöke azzal zárta a programbemutatót, hogy az elhangzottakból egyértelműen kiderült, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei kiváló képviselők lesznek, hiszen jól ismerik a város gondjait, lehetőségeit és alaposan ismerik azt a választókörzetet, amelyben kérik a lakosság támogatását. Kiemelte azt is, hogy ez volt eddig a legkiterjedtebb programismertető a városban, amiből látszik, hogy a szövetségnek és a vele együttműködő pártoknak valóban szívügyük Kecskemét.