Csoda mesefa Ballószögön

Balkanyar 2024. április 13. 12:13 2024. ápr. 13. 12:13

Nagy érdeklődés kísérte tegnap (pénteken) a jótékonysági könyvvásárt a ballószögi Csillagszem Óvodában. A rendezvényen elültették a legújabb csoda mesefát is, mely azért is bír különös jelentőséggel, mert az oviban az óvónők kizárólag könyvekből olvasnak fel meséket a gyerekeknek. Jó idő esetén, gyakran a fák árnyékában.

A jótékonysági rendezvényen kizárólag használt könyveket árusítottak, amelyeket a szülők és a helyi lakosság adott össze. A rendezvény mottója: „A könyv olyan ajándék, amelyet újra és újra kinyithatunk”. Fontosnak tartják a környezetvédelemre nevelést az óvodában, ezért is döntöttek a jó állapotú használt könyvek mellett, melyek pótlásáért nem kell újabb fákat kivágni.

Az óvodában a mindennapi nevelés során nagy hangsúlyt fektetnek a magyar kultúra értékeinek megőrzésére, a magyar versek, mesék szeretetére. Kizárólag olvasott irodalmat alkalmaznak. Az óvónők mindennap többször mesekönyvekből olvasnak fel meséket.

A Föld napja és a közelgő Madarak és fák napja alkalmából, újabb csoda mesefát ültettek el az udvarban. A faültetésben a gyerekek is aktívan részt vettek. A program – a baon.hu híradása szerint - Szirtes Józsefné bábművész bábelőadásával folytatódott, az apróságok nagy örömére.