Kodályos lányok Katalóniában

Balkanyar 2024. április 16. 08:26 2024. ápr. 16. 08:26

A tavaszi szünetben Spanyolországban énekelt az Aurin Leánykar. A Kecskeméti Kodály Iskola 38 ifjú énekese és kísérőik a Katalóniai Nemzetközi Húsvéti Kórusfesztiválon vettek részt, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg.

A nagyszabású fesztivál három eseményén lépett fel a kórus, két koncerten hosszabb, a záróesten – amelyen az összes résztvevő együttes produkcióját élőben is közvetítették a televíziós csatornák – rövidebb műsorral.

- Bár ez egy úgymond tét nélküli fesztivál volt és nem verseny, mégis a tőlünk telhető legtöbbet próbáltuk nyújtani, és úgy érzem, ez sikerült is, hiszen többen is azt mondták a lányokat hallgatva, hogy csodálatos angyalok – mondta a hiros.hu-nak karnagyuk, Durányik László a többnapos útjukra visszaemlékezve. – Úgy gondolom, nem kell mindig stresszelni a gyerekeket, mindig abban a tudatban énekelni, hogy egy szigorú szakmai zsűri figyeli az előadásunkat, hanem szükség van az öröméneklésre is. Magára a fesztiválra egyébként neveznünk kellett, a kiugróan jó versenyeredményeink miatt azonban nem volt kérdés a részvételünk. A fesztiválon szereplők között voltak gyengébbek és kiemelkedően jó kórusok is: egy német vegyeskar és egy bolgár nőikar énekelt rajtunk kívül igen színvonalasan.