Öt helyszínen csaptak le a rendőrök

Balkanyar 2024. április 14. 15:14 2024. ápr. 14. 15:14

Bács-Kiskun vármegye rendőrsége a police.hu oldalon számolt be arról, hogy a minap öt helyszínen hét embert fogtak el a rendőrők.

Mint írták: a nyomozóknak olyan információ jutott a birtokukba, hogy Kecskeméten egy csoport kristályként ismert, új pszichoaktív anyagokat árul. Több hónapos nyomozás vette kezdetét, melybe aktívan a Kecskeméti Járási Ügyészség munkatársai is bekapcsolódtak.

Egy összehangolt akció keretében, kedden több rajtaütést tartottak Bács-Kiskunban. Az elfogásokban a főkapitányság munkatársain kívül kecskeméti rendőrök, valamint Bács-Kiskun, Baranya és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrei és ügyészek vettek részt.

A nagyszabású akcióban öt helyszínen hét embert fogtak el. A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, terjesztéshez szükséges eszközöket, készpénzt, aranyékszereket, telefonokat találtak és foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja.

Az elfogott személyekkel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte letartóztatásukat.