Általános iskolások alkotásait várják

Balkanyar 2024. március 18. 11:03 2024. márc. 18. 11:03

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület harmadik alkalommal hirdeti meg Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatát általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában. A pályázatokat az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseiről várják: Ballószög, Bugac, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kecskemét, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Ladánybene, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Városföld.

Az egyesület olyan alkotást vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum - vagy akár tematikusan több is - jelenik meg gyerekszemmel.

A zsűri által kiválasztott pályamunkák a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon május 10-től 12-ig Kecskemét főterén kiállításra kerülnek. Cél a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnék felkelteni az érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az egyéni témaválasztáshoz segítség: http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria

Pályázati kategóriák: 5-6. és 7-8. osztályos tanulók. Beküldési határidő, postára adás dátuma: április 15. hétfő.

Csak egyénileg lehet pályázni, pályázónként egy képpel, A/4-es méretben. Alkalmazható technikák: grafit, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték, akril, stb. vagy ezek ötvözete. A pályamunka jobb alsó sarkában a következő adatokat kérik hiánytalanul feltüntetni: pályázó neve, osztálya, települése. A pályamunka hátoldalán szerepeljen a gyermek neve, iskolája és osztálya, illetve a felkészítő pedagógus/szülő neve, e-mail címe és telefonszáma.

A kézzel készült eredeti alkotásokat kérik postán megküldeni vagy személyesen eljuttatni az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület irodájába. Az iskolák a rajzokat együttesen, egy borítékban is beküldhetik.

Beküldési cím: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, 6000 Kecskemét, Csányi János körút 14. I. emelet 106.

A borítékra kérik ráírni: "Hungarikum"