Falunapi avatás Páhiban

Balkanyar 2021. szeptember 20. 09:37 2021. szept. 20. 09:37

Falunap keretein belül adták át Páhiban hétvégén a felújított óvodát. Mint kiderült, a településen a következő években is folytatódik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP). Tudni kell, hogy ez is uniós támogatás, ami megszűnik, ha a Fidesz kikormányozza hazánkat az európai közösségből...

Supka Zsoltné, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője ismertette az óvoda – ahol jelenleg 35 kisgyermek nevelése folyik – és a konyha lezárult beruházásait. Mint elmondta, összesen 39 millió forintot nyert az önkormányzat a munkálatokra, melyből megvalósult a fűtésrendszer korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, a konyha felújítása, a hőszigetelés és a csoportszobák megújítása is.

– Az elmúlt időkben más beruházások is sikerrel zárultak, ezek közül kiemelkedő volt a napelemrendszer felszerelése – hangsúlyozta a pedagógus, aki után az evangélikus-, a református-, a katolikus egyházak képviselői áldották meg az óvodát. A rendezvényt az óvodások műsora zárta.

Petz János polgármester a baon.hu hírportálnak elmondta, hogy az intézmények felújítási munkálatai nem álltak le: most egy hétfős minibölcsődét alakítanak ki, amelyre nagy szükség van, mivel tavaly 16 gyerek született a faluban, idén pedig nyolc. Az avatás után a szüreti felvonulással folytatódott a nap Páhiban, amiről a mellékelt fotó is mesél.