Apostagi korszerűsítések – uniós támogatással

Balkanyar 2021. június 11. 08:40 2021. jún. 11. 08:40

Három éve 95 millió forintos uniós pályázati támogatásból jelentős fejlesztések történtek az apostagi iskolában. Teljesen felújították az Ákos-kerti sportpályát. Gumiborítást kapott a futó- és a kézilabdapálya, amelyet új kapukkal, kosárlabdapalánkokkal is felszereltek. Az intézmény két épületében öt tanterem, a nevelői szoba és az irodák aljzatát kicserélték, a mosdók új szerelvények kaptak és egy mozgáskorlátozott-mosdót is kialakítottak. A belső udvar, amely az iskola közösségi rendezvényeinek is helyet ad, térkő borítást kapott.

Az iskolai körszerűsítések az ezt követő esztendőkben sem fejeződtek be. Így a 2020/2021-es tanév végére új fejezet kezdődött az apostagi Nagy Lajos Általános Iskola tanárai, tanulói számára, ugyanis a Hunyadi utca 9-11. címen található két épületük teljes felújítása megtörtént. A pályázati lehetőség esélyt adott Apostag Község Önkormányzata számára, hogy a projekt keretében a következő fontos feladatokat elvégeztethesse:

A két épület homlokzatának, lábazatának és a padlásfödémeknek a hőszigetelése, teljes nyílászárócseréje, a hőleadók – csőhálózat – termosztatikus szelepek felszerelése, valamint egy kondenzációs kazán telepítése. Ezek cseréje mind égető problémát jelentettek, ugyanis a fűtés gazdaságtalan, a nyílászárók pedig korszerűtlenek voltak. Ezen túlmenően az intézmény az előírásoknak megfelelően akadálymentessé vált. A projekt befejezését követően, az apostagi diákok 21. századi körülmények között tudják folytatni általános iskolai tanulmányaikat.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, európai uniós támogatással valósult meg.