Ököllel követelte a „kristályt”

Balkanyar 2024. március 26. 14:46 2024. márc. 26. 14:46

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint, a Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető hajnalban, kábítószer fogyasztást követően az utcán dizájner drogot követelt ismerősétől, majd miután csak visszautasítást kapott, hátulról ököllel rátámadt és elvette az értékeit.

A vádirat szerint a nagykőrösi férfi - tíz nappal azután, hogy őt a bíróság más ügyben jogerősen elítélte - 2023. november 12-én, hajnalban, Kecskemét központjában összetalálkozott ismerősével, a sértettel. A vádlott a kerékpárján ülve kísérte a vasútállomás felé igyekvő ittas sértettet, akitől haladásuk során többször is „kristály” fantázianevű dizájner drogot követelt.

Az ismerős a kéréseket mindvégig hárította, közölve, hogy nincs nála kábítószer. A visszautasítást követően a vádlott hátulról ököllel rátámadt a mellette gyalogló sértettre és többször fejen ütötte, miközben tovább követelőzött. Ezután a bántalmazás következtében földre került férfiról lerángatta a kabátját, majd az alatta lévő övtáskát letépte a mellkasáról. A sértett megpróbálta visszaszerezni az övtáskát, azonban a rabló ellökte, és a kerékpárjára felülve elmenekült a helyszínről.

A vádlottnak a sértett személyes okmányai és bankkártyái mellett a pénztárcáját néhány száz forinttal, valamint dohánykellékeket, kulcscsomót, telefontöltőt és fülhallgatót sikerült megszereznie.

A megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A kecskeméti nyomozók néhány órán belül elfogták az elkövetőt, akiről kiderült, hogy a rablást megelőzően kábítószert fogyasztott.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog hamarosan dönteni.