Örömünnep Bácsbokodon

Balkanyar 2021. augusztus 3. 09:25 2021. aug. 3. 09:25

Bár a nyári kánikula némileg próbára tette az egybegyűlteket, még így is örömünnep várta a vendégeket Bácsbokodon, És szép számú érdeklődő vett részt a faluban az utóbbi években zajló fejlesztés-sorozat két újabb megvalósítása, a minibölcsőde és a Meizl Ferenc Művelődési Ház belső felújításának átadóján.

Megújult az orvosi és a fogorvosi rendelő, a védőnői szolgálat épülete, eszközbeszerzések is történtek. Utak épültek, de sikerült rehabilitálni a polgármesteri hivatal, a művelődési ház, a termelői piac épületét is. Kiépült a kerékpárút Bácsbokod és Bácsborsód között, és felújították az általános iskola sportcsarnokát is. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte: a hét kisgyermek ellátására alkalmas minibölcsőde az uniós TOP-pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg, mintegy 35 millió forintos beruházással.

– Mindig örömmel teszünk eleget az ilyen jellegű meghívásoknak, amelyek azt bizonyítják, hogy adott település fejlődik. Kívánom, hogy a bölcsi mindig legyen hangos a gyermekek kacajától, amely a felnőttek mosolyát is kiváltja – mondta az alelnök.

Kovács László polgármester kiemelte: a két projekt két különböző forrásból valósult meg. A minibölcsőde – amelyre már régóta igény mutatkozott – TOP-os pályázatot nyert, a megyei önkormányzat koordinálásával, míg a Meizl Ferenc Művelődési Ház belső felújítása – eszközbeszerzés, valamint egy közművelődési munkatárs egy évi bérezése – a Magyar Falu Program keretében valósulhatott meg. – Eddig arra pályáztunk, amit épp kiírtak, de mára már eljutottunk oda, hogy a kiírások előtt megkérdezik az önkormányzatokat, mire lenne szükség. Ez nagy segítség – mondta a településvezető, köszönetét fejezve ki mindenkinek, aki részt vett a munkálatok lebonyolításában. Hozzátette: nincs megállás, hiszen egy településen mindig van mit fejleszteni, megújítani.

Kovács László polgármester kiemelte: a két projekt két különböző forrásból valósult meg. A minibölcsőde – amelyre már régóta igény mutatkozott – TOP-os pályázatot nyert, a megyei önkormányzat koordinálásával, míg a Meizl Ferenc Művelődési Ház belső felújítása – eszközbeszerzés, valamint egy közművelődési munkatárs egy évi bérezése – a Magyar Falu Program keretében valósulhatott meg. – Eddig arra pályáztunk, amit épp kiírtak, de mára már eljutottunk oda, hogy a kiírások előtt megkérdezik az önkormányzatokat, mire lenne szükség. Ez nagy segítség – mondta a településvezető, köszönetét fejezve ki mindenkinek, aki részt vett a munkálatok lebonyolításában. Hozzátette: nincs megállás, hiszen egy településen mindig van mit fejleszteni, megújítani. (Sándor Boglárka)