Tűzvédelmi Szakmai Napok

Balkanyar 2021. szeptember 15. 11:06 2021. szept. 15. 11:06

Online előadást néztek meg tegnap a tűzvédelemmel foglalkozó szakemberek Lakitelken. Immáron 10. alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, illetve a megyei Mérnöki Kamara a Tűzvédelmi Szakmai Napokat.

Fontos, hogy a tűzvédelmi hatósági kollégák, illetve a civil szakmagyakorlók, tervezőmérnökök, úgymond tűzvédelmisek be tudjanak ülni egy olyan fórumra, ahol a legjobb műszaki gyakorlatokat meg tudják osztani egymással, meg tudják beszélni a mindennapi felmerülő problémákat, és ezzel olyan megoldásokat tudunk mutatni a kollégáknak, amiket beépítve a napi gyakorlatukba, eredményesebben tudják használni, szolgálni a tűzvédelmet – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gyapjas János, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

A két nap alatt az építészeti és aktív tűzvédelemtől, az oltórendészek, illetve tűzjelzők működésével kapcsolatban is bővítik tudásukat a szakemberek. A jubilálás alkalmából az elmúlt 10-15 év fejlődésére is visszatekintenek, majd egy díjat is átadtak dr. Bánky Tamásnak, a hazai építészeti tűzvédelem nemzetközileg elismert szakértőjének.

– A szép évforduló alkalmából alapítottunk egy Tűzvédelmi Nívó díjat, amit a tűzvédelmi tagozat adhat ki minden évben. Ehhez a díjhoz jelölések érkeznek be a tagozat számára, és a jelöléseket elbíráló bizottság választja ki a díjazottat. Első alkalommal dr. Bánky Tamás kapta meg ezt a díjat, akinek az életútja messzemenőkig rászolgált arra, hogy ő legyen az első ilyen díjazottunk – mondta Decsi György, a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakmai Tagozatának elnöke.