Versenyfogat csattant Bugacon

Balkanyar 2021. június 20. 09:20 2021. jún. 20. 09:20

Több mint húsz év után újra nemzetközi fogathajtó versenyt rendeztek Bugacon. Az Abonyi Imre Emlékversenyt június 17 és 20-a között zajló derbire, a házigazda Magyarország mellett 8 nemzet: Csehország, Németország, Románia, Svájc, Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Észtország hajtói, 62 starttal neveztek.

Sajnos közben balesetről is érkezett hír: Előzési manőver közben összeütközött egy személyautó és egy versenyfogat Bugac külterületén. A versenyfogat a hétvégi nemzetközi fogathajtó versenyre tartott, amikor egy gépkocsi előzési manőver közben hátulról belerohant.

A fogaton két farádi versenyző ült, mindketten lerepültek a bakról, a lovak pedig elszabadultak. A hajtók megsérültek, a fogat teljesen összetört. Úgy tudjuk, a kár megközelíti a kétmillió forintot – nem beszélve arról, hogy a fogat és hajtói kiestek a versenyből, még mielőtt starthoz állhattak volna. A helyszínelés idejére a hatóságok a fél útpályát lezárták.

A hirös.hu információi szerint, a fiatal, tizenéves segédhajtót sokkos állapotban szállították kórházba. A lovakat azóta sikeresen befogták.