A nyár legnagyobb fesztiválja

Balkanyar 2024. június 22. 12:32 2024. jún. 22. 12:32

ByeAlex, Charlie, Follow the Flow és Geszti Péter lép nagyszínpadra a június 26-a és 29-e között Kecskeméten, a Street Food, Street Art és Borsétány néven ismert fesztiválon. A nyár legnagyobb bulijait ígérő rendezvénysorozatról Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója szólt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

A fesztivál területe valamivel nagyobb lesz, mint a korábbi években. Nem céljuk egy hatalmas nagy eseménnyé bővíteni, mert akkor elvesztené a hangulatát. Igazából inkább a szolgáltatások minőségében, és a jelenlévő partnerek kapcsolódási pontjaiban vannak változások.

Zenei élményből nem lesz hiány. Minden nap először a Romkertben 19.30-kor lesznek koncertek, majd 21 órakor a nagyszínpadon, végül a Neumann Tribünön DJ játszanak. Így lesz teljes a zenei rétegződése az eseménysornak. A fesztiválon minden nap éjfélig zenélnek.

A nagy előadók közül június 26-án, szerdán ByeAlex és a Slepp, június 27-én, csütörtökön Charlie, június 28-án, pénteken a Follow the Flow, végül június 29-én, szombaton Geszti Péter lesz hallható.

A fesztivál idén is megszólítja a családokat, a kisgyerekek örömére felállítják a népszerű Agórafalvát. Minden nap kedvükre játszhatnak a kicsik a kibővült számú gyerekházakban és a hozzájuk kapcsolódó kis verdákkal.

A játék mellett a mese sem hiányozhat. Az első három nap 17 órakor gyerekműsort, gyerekkoncertet tartanak. Szerdán Kiugrott a gombóc… címmel érkezik a Veronaki zenekar. Csütörtökön Eszem-iszom, dínom-dánom címmel a Matóka együttes lép fel. Pénteken Szilágyi Áron HANGzatos fogások címmel ad interaktív gyerekműsort. Szombaton pedig egész nap lesznek plusz programok. 10-től 18 óráig a Kenderkóc lisztes játszóház színesíti a programot. 11-től 13 óráig, illetve 15-től 18 óráig a Kandika színház - Bábakalács Bábszínház különleges interaktív előadása várja a családokat. 16.30-kor Zenei finomságok címmel a Zsebszalma trió játszik.

A fesztiválnak – ahogyan a Street Art név is utal rá – van egy erős művészi vonala. Performanszok, látványosságok, élő szobrok, sétáló színház, nyitott műterem, utcazenészek jelennek meg a négy nap alatt a különböző helyszíneken. A fellépők között lesznek hazai és külföldi vendégek egyaránt.