Új ajtót nyitott Kalocsa

Balkanyar 2024. július 28. 15:28 2024. júl. 28. 15:28

Jogerőssé vált a napokban a kalocsai választások eredménye – adta hírül közösségi oldalán dr. Bagó Zoltán, aki ennek eredményeként októberben veheti föl elnyert polgármesteri mandátumát a helyi önkormányzati testület élén.

Emlékezetes: a Kúria egy választókerület két szavazókörében a polgármester-választás megismétlését rendelte el. A július 7-ei választáson a Kalo Lokálpatróta Egyesület jelöltje fordítani tudott a végeredményen, megelőzve az eddig rengáló, fideszes dr. Filvig Gézát. A választást, amelyet komoly kampánycsata előzött meg, Bagó Zoltán a következőképp értékeli:

- Az elmúlt időszakban a kalocsaiak példát mutattak az egész országnak. Türelemmel és megértéssel fordultak a városunkban ezidáig példátlan jogorvoslati folyamat felé, amit ezúton is köszönünk! Annak ellenére, hogy a helyi pártpolitika szintjéről próbálták megkérdőjelezni a Kúria döntését, a kalocsaiak nem hagyták magukat befolyásolni, és ezúttal valóban győzött a jogállamiság – írja posztjában a megválasztott új polgármester, aki a megismételt választáson mutatkozó magas, 57% körüli részvételi hajlandóságot a kalocsaiak rugalmasságának és a változásért tenni akarásának bizonyítékaként értékelte.

- Büszke vagyok rá, hogy szülővárosomban ilyen demokrácia-élményben lehetett részem. Legyenek Önök is nagyon büszkék magukra! Sok sérelem ért mindannyiunkat a kampányidőszakban, de most a megbékélésnek jött el az ideje! – hangsúlyozza a megválasztott polgármester, aki pártállástól függetlenül mindenkinek a munkájára számít, aki Kalocsa fejlődéséért tenni szeretne. Vagyis egy új ajtót nyitottak a szavazók a város fejlődését illetően.

- Vallom, hogy nincsen DK-s és fideszes járda, mivel csak kalocsai járda létezik. Tisztelettel kérek minden kalocsait, hogy a következő öt évben igenis fogjunk össze, hogy szeretett városunkat ismét otthonossá és élhetővé tegyük. Ehhez viszont mindenkinek félre kell tenni a személyes és a pártérdekeket – nyilatkozta az új polgármester.