Tanszergyűjtő jótékonysági akció

Balkanyar 2024. július 31. 15:31 2024. júl. 31. 15:31

Tegyél duplán tanszert a kosaradba és varázsold örömtelivé egy rászoruló gyermek tanulását! - ezzel a jelmondattal indította útjára Kecskemét Önkormányzata több civil szervezet együttműködésével a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akciót 2020-ban.

Már a következő évben az adományozó magánszemélyeknek és kecskeméti cégeknek köszönhetően 4,5 millió forint értékben gyűlt össze adomány, összesen 235 hátrányos helyzetű - nagyrészt általános iskolás - gyermek kaphatta meg a tanév kezdéséhez szükséges teljes tanszercsomagot. 2022-ben és 2023-ban közel 250 rászoruló kecskeméti gyermek támogatását sikerült megvalósítani évente több mint ötmillió forint értékben.

Az idén is már javában gyűlnek az adományok és egyre többen csatlakoznak a tanszergyűjtő akcióhoz. A alábbiakban a gyűjtéssel kapcsolatos legfontosabb információk olvashatók.

- A gyűjtés augusztus 18-ig tart.

- A gyűjtőpontokon önkéntesek segítik a felajánlott tanszerek átvételét (a diákoknak közösségi szolgálat leigazolására van lehetőség).

- A komplett tanszerlista megvásárlására is lehetőség nyílik (tanszerlistát az akció koordinátoraitól lehet kérni a kecskemet.hifi@gmail.com e-mail címen).

- A gyűjtés pénzadománnyal is támogatható.

Kecskeméti gyűjtőpontok:

- Alföld Áruház (Deák Ferenc tér 6.)

- Auchan Áruház (Dunaföldvári út 2.)

- Central Papír (Dózsa György út 6.)

- Firka Papír-Írószer - Kiss-Firka Kft. (Árpád krt. 2.)

- Jázmin Papír-Írószer (Rózsavölgyi tér 26.)

- „Kis" Tesco Áruház (Izsáki út 12/b.)

- „Nagy" Tesco Áruház (Talfája tanya 1.)

- Malom Írószer (Malom Központ, Korona utca 2.)

Hogyan lehet csatlakozni az akcióhoz?

1. Tanszer adományozásával

Adományozható: írószer (toll, ceruza, szövegkiemelő), tanszer (füzet, tolltartó, vonalzó, körző, számológép, vízfesték, tempera, ecset, olló, papírragasztó, füzetborító, füzetcímke), továbbá bármi, ami jól jön az iskolában (tornazsák, irattartó mappa, tisztasági felszerelés, uzsonnás doboz)

2. Komplett tanszerlista örökbefogadásával

Gyermek/ek komplett tanszerlistáját lehet az akció koordinátoraitól elkérni a kecskemet.hifi@gmail.com e-mail címen vagy a 06 70 206 6997-es telefonszámon.

3. Pénz adományozásával

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületen keresztül várják a pénzadományokat az MBH Bank 50800128-11037163-00000000 bankszámlaszámára. (A közlemény rovatba kérik beírni: Varázstáska 2024)

4. Önkéntes munkával

Augusztus 18-ig olyan, 15. életévüket betöltött önkéntesek jelentkezését várják, akik a gyűjtőpontokon segítik a vásárlók tájékoztatását. Diákok részére közösségi szolgálat leigazolására nyílik lehetőség.

Jelentkezés és bővebb információ az akció koordinátorainál:

Telefon: 06 70 206 6997

E-mail: kecskemet.hifi@gmail.com

További, folyamatosan frissülő információk a Varázstáska Kecskemét Facebook-oldalon találhatók meg.