Tolvajok a vasúti pályán

Balkanyar 2024. július 27. 15:15 2024. júl. 27. 15:15

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt kell felelni egy 32 éves férfinak és 15 éves társának. Ugyanis bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy vasúti berendezéseket – transzformátorállomást és felsővezetéket – rongált meg és próbált elvinni két férfi Kecskeméten.

A tolvajokat a MÁV műszerészei tetten is érték. A rongálódást ugyanis érzékelte a vasút rendszere, és jelzést küldött a szakembereknek, akik a helyszínre mentek kijavítani a hibát. Közeledve észrevették, majd megszólították a gyanús párost, a tettesek rögvest menekülőre fogták. A gyorsabb távozás érdekében még az összegyűjtött holmiktól is megszabadultak.

A műszerészek azonnal értesítették a hatóságot, és részletes személyleírás adtak a két férfiról, s a kecskeméti rendőrök keresni kezdték őket.

Két járőr a helyszínt biztosította a minap, és egy alakot vettek észre, aki az egyik távoli bokorból figyelt. Amikor azonban odamentek volna hozzá, hátat fordított, és az ellenkező irányba indult. Útközben egy másik férfi is csatlakozott hozzá. A rendőrök úgy sejtették, hogy a tolvajok térhettek vissza a helyszínre, ezért egyiküket elfogták, míg a társa elrohant. Ám – a keol.hu információja szerint - hiába menekült, a rendőrök utolérték, előállították, majd őrizetbe vették a 32 éves férfit. Neki és 15 éves társának a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt kell felelnie.