Könnyűzenei piknik Baján

Balkanyar 2024. július 31. 08:31 2024. júl. 31. 08:31

Kétségtelenül megvannak már a bajai nyár viszonyítási pontjai: az egyik ilyen a Könnyűzenei piknik, amelyet a Rábl Színpad és Zenei Közösség énekesei és muzsikusai készítenek nagy szeretettel és odaadással. Az idei a harmadik piknikes évük. Ezúttal augusztus 9-én és 16-án várják a zeneszerető közönséget. A részletekről a projektfelelősök – Magdali Anna és Szöllősi Kristóf – tájékoztatták a bajahangja.hu-t.

Szöllősi Kristóf: - Az első után a második Könnyűzenei piknik is jól sikerült, a közönség szerette, ezzel pedig el is dőlt, hogy legyen harmadik. Mindig volt valami apropója annak, hogy nekifogtunk a szervezésnek: első évben a halászati mini skanzenbe szólt a meghívásunk, utána a Városházi esték elnevezésű programsorozat keretében kaptunk fellépési lehetőséget.

Magdali Anna: - Az idei piknik alapötletünk szerint az irodalom irányába mozdul el. Elég sok lesz benne a megzenésített vers, de olyan dalok is elhangzanak, amelyek bár nem vers megzenésítések, de gyakorlatilag mégis költeménynek minősíthetők. Amikor megkaptam a felkérést, hogy állítsam össze a koncert anyagát, nagyrészt a saját kedvenceimnek a listáját vettem elő. Úgy próbáltam összerakni a műsort, hogy stílusában folytassa az eddigieket, de mégis különbözzék azoktól. Tavaly például a népiesebb, folk vonallal fűszereztük az összeállítást. Megzenésített versek mindig voltak benne, idén azonban ezt hangsúlyosabbá tettük, illetve néhány vers prózában is elhangozhat, valamint plusz meglepetés, hogy a Rábl táncszínház tagjai is készül néhány koreográfiával.