Családi sportnap Hetényegyházán

Balkanyar 2022. május 22. 10:08 2022. máj. 22. 10:08

Ugráltak, táncoltak, lovagoltak és ügyességi vetélkedőn is részt vehettek azok a sportolni szeretők, akik ellátogattak tegnap (szombaton) a Hetényegyházán rendezett sportnapra. Az aktív sportolás mellett a vállalkozó szelleműek megtanulhatták az újraélesztést és különböző egészségügyi szűrővizsgálatok segítségével még jobban megismerhették testüket.

Tornával indult a rendezvény, amelyre rengeteg mozogni vágyó kilátogatott, hogy felfrissülve induljon a hétvége. A Hírös Agóra hetényegyházi telephelyén a nap további részében alakformáló torna, nyugdíjas örömtánc, íjászbemutató, ügyességi vetélkedő és lovasbemutató várta az érdeklődőket. A közösségi házban a jógát és a Ju-jitsut is ki lehetett próbálni.

A sok színes program mellett pontgyűjtő játékot hirdettek a szervezők, de egészségügyi szűrésre és az újraélesztés helyes technikájának elsajátítására is lehetőség volt a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikum lelkes oktatói és tanulói jóvoltából – tudtuk meg a hiros.hu híradásából.

A Turpinszky Béláné, a Hírös Agóra programszervezője elmondta: a cél az volt, hogy minden korosztálynak tudjanak változatos sportolási lehetőséget biztosítani. De fontos volt az is, hogy a sportról, a mozgásról és az egy városrészben élők ismerkedésről, baráti kapcsolatok kialakításáról is szóljon ez a nap.