Égett az aljnövényzet Baján

Balkanyar 2023. szeptember 19. 14:44 2023. szept. 19. 14:44

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába két tűzesettel és két műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Száraz fű, gaz, szemét és erdő aljnövényzete égett csaknem 43 hektáron hétfő déltől késő estig Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében. A bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos, valamint a dunafalvi és katymári önkéntes tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzoltók munkáját négy munkagép is segítette, ugyanakkor az oltási munkálatokat  erős szél és az erdős területre jellemző terepviszonyok nehezítették. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult – írja a katasztrófavédelem.

Hétfőn még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.