Félegyháza virágos kertjei

Balkanyar 2024. április 17. 08:27 2024. ápr. 17. 08:27

Az idén már 14. alkalommal meghirdetett Virágos Félegyházáért rendezvény mára inkább egyfajta barátkozásra kész emberek közötti párbeszéd lett a szép környezet jegyében. Ezért a szervezők – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Csányiné Pap Andrea fővédnök és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület – idén is keresik azokat, akik örömöt, hasznos, élvezetes elfoglaltságot lelnek a kertészkedésben, legyen az kert, erkély vagy lépcsőház.

Jelentkezhetnek magánszemélyek, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények, óvodák, általános és középiskolák, unokák és nagymamák, bárki, aki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná szép környezetének élményét, tapasztalatait.

Jelentkezni lehet virágoskerttel, konyhakerttel, balkonnal, ápolt zöldfelülettel, bármilyen kertrészlettel, ötletes, kedves növényalkalmazással május 31-éig a kitöltött jelentkezési lap leadásával a városi könyvtárban, a művelődési központban vagy a Tourinform irodában. A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu, illetve a www.psvk.hu honlapról. Kérik, hogy ügyeljenek a pontos kitöltésre!
Értékelés: a szervezők június 10-étől – egyeztetett időpontban – tekintik meg a kerteket. A látogatás egyben beszélgetés is, ahol a kert művelése során szerzett tapasztalatok is megoszthatóak. Fontos, hogy a jelentkező bemutassa a kertet, ennek hiányában, azt nem tudják értékelni.
A felhívás célja, hogy a szerzett tapasztalatok megoszthatók legyenek, így a város környezetkultúrája valóban közkinccsé váljon.

Egy kert minden évszakban tud szép lenni, ezért augusztus 15-éig várják a kertekről készült fotókat. Fotók beküldése nem kötelező, ez csupán segít megismerni a zsűrizés időpontjában nem látható értékeit a kertnek. A beküldött, jól sikerült fényképeket összegyűjtik és a későbbiek során bemutatják a város közösségének. A fotókat – legfeljebb 3-5 db-ot – a psvk@psvk.hu e-mail címre küldjék meg. Csak fotókkal nem lehet pályázni!
A díjátadásra és egy közös beszélgetésre várhatólag szeptember 7-én, szombaton kerül sor a városi könyvtár belső udvarában.
További információ kérhető Nagy Ágnes városi főkertésztől a 06/20 388-6663-as telefonszámon.