Halászleves halasi fesztivál

Balkanyar 2024. április 15. 11:15 2024. ápr. 15. 11:15

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Félúton Fesztivált a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban. A rendezvény neve a Szeged és Baja közötti távolságot jelöli, és a szervezők szándéka szerint arra hivatott, hogy eldöntsék, melyik a legjobb halászlé. A családi gasztronómiai versenyre összesen harminckét csapat nevezett be.

A zsűri tagjai között volt Horváth Krisztina, halasi lovas versenytitkár, Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó és Vomberg Frigyes séf, szakoktató, az Európa-bajnok Bocuse d’ Or csapat trénere. A főzőverseny szegedi halászlé kategóriájában Fülöp Róbert és csapata nyerte el első helyezést, míg a bajai halászlé kategóriában a Sugo-Horse Park végzett az élen. Az egyéb ételek kategóriájában a Sikeres csapata bizonyult a legsikeresebbnek.

Az egész napos szabadidős rendezvényt zenei és más kiegészítő programokkal színesítették a szervezők: Gusztos Bence és Fazekas Eszter adott koncertet, artisták és bohócok is felléptek, valamint szabadtéri körhinták, légvár, kézműves-foglalkozások várták a családokat. (Forrás: baon.hu)