Hat év fegyház a halasi rablónak

Balkanyar 2023. március 30. 14:34 2023. márc. 30. 14:34

A Kiskunhalasi Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 22 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben rablás, testi sértés, lopás és kábítószer birtoklás miatt emelt vádat az ügyészség.

A férfi 2021. augusztus 6-án egy baráti összejövetelen, erősen ittas állapotban egy vasvilla nyelével fejen ütötte ismerősét, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi 2021. augusztus 10-én egy élelmiszerbolt előtt kéregetett, amikor felfigyelt egy idős nőre, aki a szomszédjával beszélgetett. A nő mögé lépett és megpróbálta kirántani a pénztárcáját, amitől a nő hanyatt esett, azonban a pénztárcát nem engedte el. A nő ismerőse rákiabált a férfire, aki elmenekült.

Még ezen a napon a férfi egy tégladarabbal betörte egy személygépkocsi ablaküvegét, majd a kormány alatti borítást széttörte, a vezetékeket elszaggatta és a gyújtáskapcsolóba idegen kulcsot helyezett, azonban az autót nem tudta elindítani. Ugyanakkor a rádiót kiszakította a helyéről és magával vitte.

A férfi pontosan meg nem határozható időpontban kábítószert fogyasztott, amit a 2021. augusztus 10. napján vett vizeletmintából mutattak ki.

Az ítélet jogerős, a férfi megkezdte büntetése letöltését. (Kecskeméti Törvényszék)