Hetényegyházi kutyás piknik

Balkanyar 2023. szeptember 18. 08:48 2023. szept. 18. 08:48

Vidám csaholással és boldog kutyásokkal telt meg a hetényegyházi sportpálya a hétvégén. Első alkalommal rendezte meg a Hetényegyházi Kutyaiskola a Nagy Bácsi Kutyás Pikniket, ami számos hasznos, szórakoztató programot tartogatott a leghűségesebb házikedvencek kedvelőinek.

Lovász Attila főszervező elmondta, hogy felhívást küldtek a Bács-Kiskunban működő kutyaiskolák részére, hogy mutassák be munkájukat, képzési módszereiket az érdeklődő közönség számára. A vármegye 10 jelenlévő kutyaiskolájának bemutatóját tekinthették meg a kilátogatók. A bemutatók között egyebek mellett volt keresés, vadászkutya és engedelmességi bemutató, valamint csibészeltetés is.

Ezt követte a sportági bemutató, majd a kutyás kihívás, melynek keretében a sportpályán felállított kilenc állomáson (melyeket a kutyaiskolák építettek) különböző feladatokat lehetett teljesíteni, és a résztvevők értékes nyereményekben részesülhettek. A gazdik kutyás fotózáson vehettek részt, ingyenes állatorvosi, kutyakozmetikai és táplálkozási tanácsadás, fizioterapeuta és terápiás kutyamasszőr várta őket.

Lovász Attila a baon.hu-nak elmondta, hogy a rendezvény célja a kulturált kutyatartás népszerűsítése, és a kutyásoknak, illetve leendő gazdiknak megmutatni azt, hogy hol tehetnek szert a szükséges információkra, melyek a megfelelő képzések, és lássák azt, hogy kihez fordulhatnak kérdéseikkel. A főszervező hangsúlyozta, hogy a kulturált kutyatartás azért fontos, mert akár 15 évre is elköteleződést jelent a kutyatartás, és mindkét félnek nagyobb öröm az együttélés, ha megteremtették ehhez a megfelelő alapokat.