Kerekező jánoshalmai óvodások

Balkanyar 2024. május 24. 15:15 2024. máj. 24. 15:15

Nagy volt az öröm a jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde Batthyány utcai tagóvodájában tegnap (csütörtökön) délelőtt, ahol kerékpáros napot szerveztek az óvónénik. Vörös Tamás túrakerékpáros volt az intézmény vendége. A vajdasági fiatalember néhány éve körbebiciklizte a Fekete-tengert, nyolc országot érintve és mintegy nyolcezer kilométert kerekezve.

A gyakorlott kerékpárost most a jánoshalmi óvodások állították nem akármilyen kihívás elé: az óvoda melletti füves réten kellett speciális teherszállító kerékpárjával megutaztatnia valamennyi csöppséget és az óvónéniket is. A gyerekek futóbiciklivel kísérve is tettek néhány kört az ismert kerékpárossal, aki legalább annyira élvezte a közös játékot, mint az óvodások.

A jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde Batthyány utcai tagóvodája korábban három alkalommal is elnyerte a Zöld Óvoda címet, majd végül az Örökös Zöld Óvoda cím használatának jogát a Magyar Mezőgazdasági Múzeum által kiírt pályázaton – mondta el a baon.hu hírportálnak Molnárné Túri Mária, a tagóvoda vezetője.

Az intézmény pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, a fenntarthatóság. Többek között ennek, valamint a hagyományőrzés jegyében szerveznek hosszú évek óta minden nyár elején vásári forgatagot az óvodában, ahol a gyerekek különböző ügyességi vetélkedőkön nyert krajcárokat válthatnak be számukra tetsző játékokra, amit az óvónénik készítettek a számukra. Ilyenkor a legnépszerűbb finomságok között van a kürtőskalács is, amit jóízűen fogyasztanak el. Az idei vásári forgatagot – a gyermeknaphoz közeledve – ma (pénteken) tartják az óvodában, a közös kerékpározás „csak” előrendezvénye volt ezeknek a programoknak.