Közösségi házavató a Hunyadivárosban

Balkanyar 2023. március 31. 08:38 2023. márc. 31. 08:38

Nagyszabású ünnepségen, a Hunyadivárosiak Napja keretében avatják fel a Hunyadivárosi Közösségi Házat április 3-án, hétfőn. Délután 15 órakor kezdődik a program a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában (Mátyás Király krt. 46.), ahol fellép az iskola gitárzenekara, a Mátyás Citerazenekar, a Hunyadivárosi Nyugdíjasklub férfi dalárdája, valamint a Senior Örömtánc Klub.

A hunyadivárosi BRG gyár területének múltja és jövője című kiállitást az iskola aulájában Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum osztályvezetője nyitja majd meg.

A Közösségi Ház avatója 16 órakor kezdődik (Kecskemét Daróczi Köz 14.) Itt beszédet mond majd Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Pászti András önkormányzati képviselő, valamint Szilágyi Róbert, az Akikért a Déli Harang Szól a Hunyadivárosban Egyesület elnöke.

Az avatás során az egyházak képviselői megáldják az épületet.

A műsorban fellép: Szelei Mózes, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulója Szabolcs József, a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub tagja, a Zönge zenekar, Böde István, a Kecskemét Táncegyüttes tánckarvezetője és Fejős Jenő, a Magyar Kultúra lovagja, ezüstkoszorús nótaénekes.

Az ünnepség a ház és az udvar megtekintésével, valamint szeretetvendégséggel zárul.