Kunszállás autópályás reményei

Balkanyar 2022. január 15. 11:47 2022. jan. 15. 11:47

Egy újabb lépéssel került közelebb Kunszállás ahhoz, hogy végre megépüljön az autópálya-lehajtó a település határában. A minap ugyanis megkapta az önkormányzat az M5-ös autópálya kunszállási csomópontjának építési engedélyét. A hírről Almási Roland Márk polgármester a település közösségi oldalán számolt be.

Mint írta, eddigi polgármesteri tevékenységének legnagyobb kihívása az autópálya-lehajtó ügye. Az elmúlt több mint két esztendőben azonban, visszafogottan nyilatkozott az ügyben.

– Tisztában vagyok azzal, hogy felfokozott várakozásnak kell megfelelni, hiszen a településen élők régi álmáról van szó. Hatalmas a felelősség, minden kimondott szónak súlya van, nem szerettem volna ígérgetésbe bocsátkozni – olvasható a közleményben. A településvezető arról is beszámolt, hogy az eltelt időszak nem volt hiábavaló, a háttérben ugyanis komoly munka folyt.

– Megszámlálhatatlan egyeztetés, megbeszélés az érintettekkel mind személyesen, mind online. Az elvégzett munka gyümölcse mára beérett, megszületett az építési engedély.

Ugyanakkor szeretném világossá tenni, hogy ezzel még nem értünk célba, csupán egy lépést tettünk felé. Következhet a közbeszerzési eljárás, a kivitelező kiválasztása és azt követően a megvalósítás.

A lehajtó megépülésétől nagyon sokat várnak a helyiek, ezáltal ugyanis Kunszállás és térsége bekapcsolódhat a megyeszékhely gazdasági vérkeringésébe. Arra számítanak, ha elkészül a lehajtó, több vállalkozás is letelepszik Kunszálláson. Az új ipari vállalkozások pedig, új munkahelyeket teremtenek a településen. Bár feltételezhetően megnövekszik a településen áthaladó személyautók száma, ugyanakkor azt remélik, hogy jelentősen csökken a tehergépjármű-forgalom a községben.