Megszépül a harangláb a Hunyadi téren

Balkanyar 2023. szeptember 16. 08:26 2023. szept. 16. 08:26

Megkezdődtek a kecskeméti Hunyadi téren a karbantartási, szépítési munkálatok. A zöldfelületek rendezése után most a harangláb festése zajlik. A Hunyadi tér állapotának javítása érdekében az orvosi rendelők előtti zöldfelület rendezéséről és a harangláb felületének kezeléséről döntöttek.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai, ahol szükséges volt, megmetszették a fákat, a kiszáradt növényeket pedig kivágták. Az építmény felújítása már időszerű volt, ezért a faanyag megóvása érdekében a haranglábat most impregnáló festékkel vonják be.

Idén nyáron, a városrész néhány vállalkozójának a jóvoltából a haranglábra egy GPS-alapú precíziós időzítőt is felszereltek, aminek köszönhetően azóta minden délben automatikusan szólal meg a harang a Hunyadivárosban a nándorfehérvári diadal emlékére. A festési munkálatok befejezése után teljes pompájában állhat az építmény a Hunyadi téren.

A jövőben tovább folytatják a kedvelt park szépítését. A baon. hu információi szerint, nemsokára a Kecskeméti Szakképzési Centrum kőműves diákjai a tér ülőalkalmatosságainak egy részét segítik átalakítani.