Nyílt hét a repülőbázison

Balkanyar 2023. május 28. 10:23 2023. máj. 28. 10:23

Általános és középiskolásoknak, illetve felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai részére tart nyílt hetet az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár május 30 és június 2. között tájékoztatott közösségi oldalán a kecskeméti repülőbázis.

A program egyebek mellett tartalmaz statikus és dinamikus bemutatókat a korábbi és jelenleg hadrendben lévő repülőgép típusokkal, haditechnikai bemutatót. A jelentkezők beülhetnek vadászgép szimulátorba, megismerkedhetnek a pilóta ruházattal és kutyás bemutatót is láthatnak.

A programokon keddtől péntekig, 9 órától 13:30-ig csoportosan vehetnek részt a jelentkezők és a kísérő pedagógusok, előzetes jelentkezéses regisztráció után. Regisztrálni az iskolasokhete2023@gmail.com e-mail címen lehetett. A bázis naponta legfeljebb 600 főt tud fogadni.

Osztályonként, csoportonként legfeljebb két fő kísérő pedagógus érkezhet, egy csoport létszáma pedig maximum 40 fő lehet a kísérőkkel együtt. A bérelt busszal érkezőknek lehetőségük van a bázis területére behajtani a rendszám és a gépjárművezető adatainak megadásával, ami történhet az érkezés napján belépéskor is.

A helyi járattal érkezőknek felhívják a figyelmüket, hogy az alakulat – a tavalyi évhez hasonlóan – kérte a Kecskeméti Közlekedési Központ közreműködését a járatok sűrítése érdekében. További információval Tóth Róbert főhadnagy szolgál a 06 76 510800/ 2542-es melléken.