Sárkányhajózós szezonzáró

Balkanyar 2021. október 15. 09:50 2021. okt. 15. 09:50

A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület és a Hírös Sport Nonprofit Kft. szezonzáró sportnapot szervez a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, október 16-án szombaton, 10 és 16 óra között, ami mindenki számára ingyenes.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén már tíz éve van lehetőség kajak-kenuzásra és sárkányhajózásra, amit a Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület koordinál. Az egyesület idén júniusban új stéget adott át a létesítményben, melyhez a tagok munkáján felül hozzájárult a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, több helyi vállalkozás, és a szabadidőközpontot üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. is.

Az egyesület szombati sortnapjára, a szabadidőközpont Tó-Hotel felőli részén kerül sor. A bejárat a vasút melletti kapu lesz, de a területre autóval nem lehet behajtani, ezért a Kecskeméti Fürdő parkolóját használhatják az eseményre érkezők – figyelmeztet a hiros.hu.

Amennyiben az időjárás kedvező lesz, a résztvevők sárkányhajózhatnak, sétálhatnak és kocoghatnak, a bátrabbak – és biztos úszás tudással rendelkezők – pedig kenuban és kajakban evezhetnek, valamint kipróbálhatják az outriggert is.