Szabadszállási nyári tábor

Balkanyar 2024. július 18. 08:28 2024. júl. 18. 08:28

Napközis nyári tábort hirdetett 6-tól 12 éves korig a szabadszállási József Attila Közösségi Ház. A szervezők a kézműveskedésre és a testmozgásra helyezték a hangsúlyt.

– Az idei nyári táborunkban számos érdekes és készségfejlesztő programmal vártuk a gyermekeket a közösségi házba. Célunk az volt, hogy ne csak jól érzék magukat a résztvevők, hanem még hasznos tudással is gazdagodjanak, hasznos ismereteket szerezzenek – mondta el a baon.hu érdeklődésére Süveges-Holczmann Andrea közművelődési szakember.

A gyermekeket a tábor valamennyi napján különféle kézművesfoglalkozás várta. Megismerkedhettek többek között a karkötő készítéssel, kipróbálhatták az élményfestést, a gyertyamártást, az üvegfestést, az agyagozást, a rajzolást, illetve buborékfújók, álomfogó és slime-ok kerültek ki az ügyes kezek közül. A szórakoztató játékok, a limbó, a vízipisztoly csata, a meseolvasás mellett a különféle testmozgások is helyet kaptak a programban.

Reggelente Kusztos Nóra, Sipos Péter és Ányos Ádám tartott zenés-táncos bemelegítést, napközben pedig jutott idő a focira is. A tábor utolsó napján volt kutyasimogatás és a szabadszállási tűzoltóautót is megnézhették a gyerekek.

- A hőség ellen vízipisztolycsatával védekeztünk és meglepetésként a tűzoltóság is besegített a hűsítésbe. A tábor napjai az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében teltek, a gyermekek szívesen barátkoztak egymással, összetartó közösséget alkotva – tette hozzá Dömötör-Pásztohai Mariann, a közösségi ház szakmai vezetője.