Utazó bűnözők bukása Félegyházán

Balkanyar 2023. november 28. 15:06 2023. nov. 28. 15:06

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint, a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt azzal a két utazóbűnözésből élő férfival szemben, akik - a vád szerint - az M5-ös autópályáról találomra letértek, egy véletlenszerűen kiválasztott lakásba betörtek és összesen 1,6 millió forint összegben készpénzt, aranyláncokat és karórákat loptak el.

A vádirat szerint a két férfi – az ügy vádlottjai - 2023. május 11-én reggel Budapestről az M5-ös autópályán autóval Szeged irányába indult azért, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott helyszínen bűncselekményt kövessen el. Az autópályáról Kiskunfélegyházánál letértek, egy lakótelepen haladtak tovább, ahol leparkoltak és kinéztek egy olyan társasházat, amelynek a lépcsőházi ajtaja nyitva volt. Ezután a vádlottak felmentek az első emeletre és becsengettek egy találomra kiválasztott lakásba. Miután senki nem nyitott ajtót, az idősebb vádlott a nála lévő nyerskulccsal kinyitotta a bejárati ajtót.

Ekkor észlelték az előszobában elhelyezett kamerát, ezért az ajtót visszahúzva, rövid tanakodás után kapucniban ismét beléptek, miközben az arcukat igyekeztek eltakarni.

Az egyik szekrényből elloptak egy bútorszéfet, amelyben 1,1 millió forint összegű készpénz és további több mint félmillió forint értékben aranyláncok és karórák voltak. A vádlottak egy elhagyatott útszakaszon a kocsiban lévő szerszámok segítségével felfeszítették a széfet és a benne lévő értékeken megosztoztak. A kiskunfélegyházi nyomozók a páros idősebb tagját még aznap őrizetbe vették.

Az ügyészség mindkettejüket lopás bűntettével vádolja és ezért a különös, többszörös visszaesőnek számító idősebb férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul az ügyészség indítványa. A letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő társa ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog hamarosan dönteni.