Vizes konferencia Kalocsán

Balkanyar 2024. március 24. 11:52 2024. márc. 24. 11:52

Régi hagyományát követve szervezett konferenciát a Kiskunvíz Kft. a víz világnapja alkalmából. A szakmai nap keretében a köszöntőket követően négy szakmai előadást hallhattak a Kft. és a szomszédos víziközmű szolgáltató vállalatok szakemberei.

A szakmai fórum előtt, Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű Kft. ügyvezetője, valamint Volencsik Zsolt, a Nemzeti Víziközmű Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót Kalocsa víziközmű vagyonának a Magyar Állam részére történő átadásáról és működtetéséről, valamint a 2024-ben Kalocsán tervezett víziközmű rekonstrukciókról.

Szigeti Attilának, a Kiskunvíz Kft. műszaki vezetőjének, mint házgazdának, a programismertetője után először Wunderlich István, a Duna Aszfalt Zrt. projektvezetője a Kalocsa-Paks Duna-híd építési munkáit mutatta be. A híd építése célegyenesben van, már a hordót is átgurították rajta az építők.
A továbbiakban Meizl Zita, a Bácsvíz Zrt. kommunikációs vezetője Megengedheted magadnak címmel tartott előadást.
Csapó Sándor, az IT Labor Kft. ügyvezető igazgatója az automatizált energetikai kontrolling rendszer bevezetésének lehetőségeit ismertette. A záró előadásban Szombati Mirtill, a Kiskunvíz Kft. szennyvíztelep-vezetője az új csengődi szennyvíztisztító telepet mutatta be, megosztva a szakmabeliekkel az üzemeltetési tapasztalatokat.

Az előadások után – a kalohirek.hu tudósítása szerint - közös ebéd, majd kötetlen eszmecsere következett a résztvevők között a vízi közművek üzemeltetésének, fenntartásának és fejlesztésének, általánosságban az ivóvízellátás, illetve a szennyvíz és a csapadékvíz kezelésének aktuális kérdéseiről.