Árpádvárosi kiskertek versenye

Balkanyar 2024. május 23. 08:23 2024. máj. 23. 08:23

Negyedik alkalommal hirdettek versenyt Kecskeméten, az Árpádvárosban Legszebb kiskert címmel, aminek eredményhirdetését tegnap (szerdán) délután tartották az Aomori Parkban.

A megmérettetésre bárki nevezhetett: személyek és olyan közösségek is, akik a lépcsőházuk környékén kis virágos kertet alakítottak ki. A díjazottak a dicséret mellett pénzjutalomban is részesültek, azaz vásárlási utalványt kaptak, melyet a megadott kertészetekben tudnak beváltani.

Az okleveleket és a jutalmakat Harsányi Zsuzsanna festőművész, a zsűri elnöke adta át, valamit a zsűri tagjai: Balatoni Sándorné és Gyenes László kertészmérnökök, valamint Király József, Kecskemét 8. számú választókerületének képviselője.

Király József képviselő a verseny főszervezőjeként elmondta, hogy érdemes a versenyt évről-évre meghirdetni, ugyanis azt vette észre, hogy egyre többen kezdik virágokkal és növényekkel díszíteni a környezetüket a városrészben.

- Szakmailag erős zsűri értékelte a kiskerteket – hangsúlyozta a városatya, majd átadta az értékelőknek a szót, akik szívesen látták el jótanácsaikkal a megjelenteket. A zsűri tagjai – a baon.hu szerint - hangsúlyozták, hogy örömmel segítenek mindenkinek, ha gondjuk akad a növényekkel és a kiskertek gondozásával kapcsolatban.