Az ellenzéki jelöltek kecskeméti listája

Balkanyar 2024. március 28. 14:28 2024. márc. 28. 14:28

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület bemutatta a kecskeméti önkormányzati választáson induló jelöltjeit a napokban. Dr. Brúszel László egyesületi elnök méltatta Király József polgármesterjelölt eddigi közéleti és politikai teljesítményét és azt a kivételes munkát, amelyet Király Kecskemét érdekében kifejtett. Ezután a két megjelent országos politikus, Schmuck Erzsébet az LMP társelnöke és Komjáthi Imre az MSZP társelnöke sok sikert kívánva köszöntötte a jelölteket, majd a polgármesterjelölt tartott rövid programismertetőt. Ezután a képviselőjelöltek bemutatása következett, akik néhány mondatra szintén szót kaptak. Íme a jelölti névsor:

1. sz. választókerület: Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra kommunikációs szakember

2. sz. választókerület: Dr. Károlyi Zoltán orvos

3. sz. választókerület: Dr. Vancsura István

ügyvéd

4. sz. választókerület: Kopping Rita üzemgazdász, vállalkozó

5. sz. választókerület: Várkonyi Zoltánkereskedelmi menedzser

6. sz. választókerület: Nógrády Miklós vállalkozó

7. sz. választókerület: Dr. Tóth Szilárd jogász, levéltáros

8. sz. választókerület: Király József építészmérnök

9. sz. választókerület: Somogyi Tímea Anna szociológus

10. sz. választókerület: Hahn-Tapodi Zsuzsanna építészmérnök

11. sz. választókerület: Tancsa János politológus-filozófus

12. sz. választókerület: Gyuris Dávid vállalkozó

13. sz. választókerület: Még egyeztetés alatt...

14. sz. választókerület: Szentgyörgyi Tibor

gépészmérnök

Az ellenzéki pártok Szövetség a Hírös Városért Egyesülete tehát, mint a Fidesz releváns ellenfele, a júniusi választáson, valóban komoly erőket mozgósít, hogy Kecskeméten valódi, tisztességes városvezetés legyen a jelenlegi helyett.

A jelölti névsor lényegesen erősebb, mint az volt az akár öt évvel ezelőtt is, ami annak is köszönhető, hogy a választókörzeti jelöltek névsorát nem kellett "felhígítani" olyanokkal, akik nem álltak teljes szívvel a demokratikus fordulat mellett. A Demoktatikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Lehet Más a Politika olyan kiválasztási rendszerben versenyeztette meg a jelölteket, amely garantálja azt, hogy egységes és határozott városvezetése lesz Kecskemétnek, ha a polgároknak elegük van a jelenlegi városvezetésből.