Búcsúzó bajai rendőrkapitány

Balkanyar 2022. július 3. 15:18 2022. júl. 3. 15:18

Csaknem két évtizedet töltött a Bajai Rendőrkapitányság élén, július 1-jétől pedig nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult András István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos. Ez alkalomból szervezett számára búcsúünnepséget a városvezetés a napokban a Bácskai Kultúrpalotában.

A rendezvény keretében az ünnepeltnek rövid műsorral és számos ajándékkal kedveskedtek. A város közbiztonságának megerősítése érdekében kifejtett erőfeszítéseit méltatta Nyirati Klára polgármester, Széll Péter alpolgármester, aki több ciklusban is együtt dolgozhatott vele, valamint dr. Szenoradszki Endre, a helyi védelmi bizottság elnöke.

András István rendőr ezredes prezentációban foglalta össze a bajai kapitányság élén eltöltött 17 év és négy hónap eseményeit, legnagyobb eredményként említve a térfigyelő kamera rendszer telepítését, amelynek köszönhetően jelentősen megnövekedett a sikerrel záruló nyomozások száma. Kiemelte: az elmúlt 17 év során számos vezető tisztségviselővel dolgozott együtt, mindenkivel jó és kiegyensúlyozott munkakapcsolatot tudott kialakítani. Lélekben mindig rendőr marad, további tevékenységi körét az oktatás területén tudja elképzelni, jelen helyzetben azonban, azt tartja a legfontosabbnak, hogy idős és egészségügyi problémákkal küszködő szüleit támogassa. (baja.hu/Sándor Boglárka)