Éjszakai járőrözés Halason

Balkanyar 2024. május 23. 11:23 2024. máj. 23. 11:23

A napokban négy autóval, 12 halasi polgárőr portyázott éjszaka az utcákon Kiskunhalason. A négyórás szolgálat alatt főként azokra a helyekre igyekeztek eljutni, ahonnan virág-, illetve tujalopásokról kaptak információkat.

Hurtony Zsolt, a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület vezetője elmondta, hogy elsősorban a tapasztalatgyűjtés volt a cél, de kiemelt feladatot jelentett azoknak a városrészeknek a bejárása is, ahonnan jelzések érkeztek arról, hogy sötétedés után tolvajok garázdálkodnak.

A járőrözés megkezdése előtt a kapitányságon volt egy tájékoztatás, hogy milyen jogosítványaik vannak a polgárőröknek. Négy autóval indult el a csapat.

Az éjszakai szolgálat négy órája alatt egy fiatalokból álló társaságot követő gyanús pár igazoltatásához kértek rendőri segítséget a polgárőrök. Találkoztak kukákban guberáló hajléktalanokkal, akikkel egyébként a járőrözés alatt három alkalommal is összeakadtak. Egy Mercdesben ülő jól szituált idősebb férfi a tánciskolát(!) kereste a Kossuth utcai társasházak udvarában. A Tinódi utcában, pedig a út felezőjének közelében álló, gazdátlan autóhoz hívtak rendőrt a polgárőrök. Több gyalogost megszólítottak, megkérdezték, hogy mi járatban van, tudnak-e esetleg valamiben segíteni. Minden lényegesebb észrevételükről beszámoltak a rend őreinek. Volt olyan utca, ahol már híre ment, hogy polgárőrök járőröznek a városban.

- Pont az volt a cél, hogy lássanak minket, tudják, hogy vagyunk, megyünk. Tapasztalatokat akartunk gyűjteni, volt olyan tagunk, akinek ez volt az első szolgálata. A jövőben több hasonló megmozdulást szervezünk – tudta meg a halasmedia.hu Hurtony Zsolttól, a Kiskunhalas Városőrség és Polgárőr egyesület vezetőjétől. Eddig egyébként, mintegy háromszáz óra közterületi szolgálatot adott az új szervezet.