Győztes gemenci fakitermelők

Balkanyar 2024. május 24. 08:24 2024. máj. 24. 08:24

Magabiztos győzelmet aratott a napokban a Gemenc Zrt. csapata a regionális fakitermelő versenyen, így készülhetnek a szeptemberi országos döntőre.

A XI. Alföldi STIHL Regionális Fakitermelő Versenyt Ásotthalmán rendezték. A helyszín szokás szerint az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző iskola és Kollégium volt.

Ebben a régióban hagyományosan sok csapat indul, most 14-en neveztek a versenyre. Egykörös a megméretés, minden feladatot egyszer csinál meg a csapat, nincs lehetőség javítani, szemben az országos döntővel, ahol kétszer kell végrehajtani mindent. A Gemenc Zrt.-t az elmúlt évekhez hasonlóan Papp László, Hideg Bence, Bottyán Péter és Mézes Gergely képviselte. Tavaly és két évvel ezelőtt szoros csatában nyertek, most  magabiztosan sikerült győzniük.

Az első öt csapat jutott be az országos döntőbe, amit Bábolnán rendeznek majd szeptember 7-én. A gemenciek legközelebb május 25-én a szegedi Bajnokok bajnoka versenyen vesznek részt, ami teljesen más lebonyolításban zajlik, egyenes kieséses rendszerben.

A Gemenc Zrt. a csapatot a szükséges eszközök beszerzése mellett a felkészülés során faanyaggal, gyakorló hellyel és szállással is támogatta, támogatja. Az idei versenyt megelőzően is több ízben gyakoroltak a pörbölyi fűrészüzem rönkterén. (Forrás: gemenczrt.hu)