Kecskemét ellenzéki jelöltje

Balkanyar 2022. május 21. 10:51 2022. máj. 21. 10:51

Az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kalló Juliannát indítja a júlis 10-én esedékes kecskeméti időközi választáson, amelyet a 9. választókerületben tartanak. (Erre azért kerül sor, mert az itteni korábbi képviselő, dr. Szeberényi Gyula Tamás időközben országgyűlési képviselő lett, és összeférhetetlenség miatt lemondott önkormányzati feladatairól.)

Kalló Julianna 26 éven keresztül a család- és gyermeksegítő, illetve idősgondozó munkája során rengeteg embert személyesen ismer ebben a városrészben. Az ellenzéki jelölt 50 éve él Kecskeméten. Két gyermeke és öt unokája van.

Programjának lényege: rend, biztonság és kiszámíthatóság. A bemutató sajtózájékoztatón osztott szórólap szerint Kalló Julianna például térítésmentes korrepetálást szervezne a rászoruló gyermekek felzárkóztatására. Az itteni orvosokkal és gyógyszerészekkel közösen egy gyógyszeralapot hozna létre, hogy ebből is a rászorulókat segíthesse.

Brúszel László, a jelölő Szövetség a Hírös Városért Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezetet nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság. Felveszik hamarosan az ajánlásokhoz az íveket, és amikor a kellő mennyiséget hitelesítették, akkor hivatalosan is jelöltjük lesz Kalló Julianna. Mint mondta, bőven van munka a választókerületben, és ehhez megtalálták a legjobb jelöltet, akit sokan ismernek – írta a kecsup.hu.

Király József, a szövetség frakcióvezetője hozzátette, hogy olyan jelölt Kalló Julianna, aki nem pártot képvisel, nem felülről jövő elvárásoknak akar megfelelni, hanem a lakosság elvárásainak, és velük együttműködve fogja fejleszteni a 9. választókerületet. Elmondta azt is, hogy amennyiben megnyeri a választást, akkor ugyanannyi képviselője lesz az ellenzéknek a Kecskeméti Közgyűlésben, mint a Fidesznek, ami talán egy eredményesebb munkavégzésre ösztönzi majd a polgármestert és a kormánypárti frakciót, amely most nem biztos, hogy mindig a lakosság érdekének megfelelően hoz döntéseket.