Kecskeméti rajzpályázat 1848-ról

Balkanyar 2024. február 26. 12:36 2024. feb. 26. 12:36

Rajzpályázatot hirdetnek óvodásoknak és diákoknak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kecskeméten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Idén Taksonyi József költő és tanár sorai adják a témáját az Alapítvány a '48-as Hősökért, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya közös rajzpályázatának, amelyet az 5-18 éves korosztály részére hirdetnek meg.

"Március 15! Üdvözöllek téged,/Dicső szép múltadba lelkem is betéved!" - Az ezzel a mottóval meghirdetett pályázatra az alkotások szabadon választott technikával, A/4-as vagy A/3-as méretben készülhetnek.

A pályaművek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát és lakcímét, a mű címét, illetve az elkészítés technikáját. Óvodán vagy iskolán keresztül benyújtott munka esetén pedig, az intézmény nevét, az osztályt vagy csoportot és a felkészítő nevét is jelölni szükséges.

A pályázat beadásának határidejéig, március 5-éig az Alapítvány a '48-as Hősökért postacímére – 6000 Kecskemét, Szabadság tér 5. 6/32. - várják a rajzokat. A beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli.

A díjazott alkotásokból rendezett tárlat megnyitóját - eredményhirdetéssel egybekötve – a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén tartják.

A legtöbb pályaművet beküldő intézmény különdíjban részesül - írják a közleményben.