Kegyeletsértő rongálások Baján

Balkanyar 2022. július 1. 08:14 2022. júl. 1. 08:14

Évek óta nem szembesültek ilyen mértékű rongálással a bajai városőrök: az elmúlt napokban ismeretlen tettesek jelentős károkat okoztak a Déri-kertben. A feljelentés megtörtént, a rendőrség nyomoz az ügyben.

A Déri-kert végében található katonai nyughely egyik kerítéselemét kitörték, beton- és vaselemeket zúztak össze, egy padot is megrongáltak – közölte a minap Telek Zoltán közbiztonsági referens. – A hősi emlékmű sírhelyeit is megrongálták kegyeletsértő módon: legalább öt-hat sír névtábláját összetörték, vélhetően kövekkel, amelyeket aztán nagy területen szórtak szét.

- A városőrök járőrözés közben észlelték a problémát, majd értesítették a rendőrséget. Közben a Kommunális Kft. munkatársai felmérték a károkat: a helyreállítás költsége elérheti az egymillió forintot – részletezte Telek Zoltán. Hozzátette: lakatos- és kőműves szakmunkára is szükség lesz, a sírokra új feliratokat kell rendelni, mindez már folyamatban van.

Azt is elmondta: ha bárki hasonló esetet észlel, azonnal hívja a rendőrséget a 112-es számon, illetve értesítse a városőröket a 20/295-55-72-es, éjjel-nappal hívható telefonszámon.

A baja.hu hírpoltál érdeklődésére a Bajai Rendőrkapitányság azt jelezte vissza: az ügyben rongálás miatt indítottak büntetőeljárást, a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban, további információval nem szolgálhatnak. (Sándor Boglárka)