Kis kert – nagy boldogság

Balkanyar 2021. június 12. 09:16 2021. jún. 12. 09:16

2021. június 6-án került sor a májusban meghirdetett „Virágos Árpádvárosért – A legszebb lakótelepi kiskertek” – elnevezésű környezetszépítő verseny eredményhirdetésére és az oklevelek, díjak kiosztására.

Király József aki ötletgazdája és szervezője volt az akciónak elmondta, hogy az a cél vezette, hogy a városközponti kiskertek építését ösztönözze, hiszen jobb úgy kilépni a ház kapuján, hogy gondozott, virágzó növények látványa fogad, mintha csupán aszfalt és térkő van mindenhol. 

Az előkertek sokszor gondozatlanok, hiszen ami mindenkié, azt valójában senki sem érzi a magáénak. A pályázók viszont önerőből, saját szépérzéküktől és tettvágyuktól hajtva kis ligeteket varázsoltak önmaguk és lakótársaik örömére. A képviselő reményét fejezte ki, hogy az eredmény másokat is inspirál újabb virágoskertek létesítésére. 

Szappanos István festőművész, a zsűri elnöke is köszöntötte a megjelenteket és személyes élményeiről beszélt, kiemelve, hogy mennyire fontos a lakókörnyezet esztétikája, amely visszahat az emberek egymáshoz való viszonyára, sőt mentális egészségükre is. 

Ezután Király József és Szappanos István ismertette a helyezettek, díjazottak névsorát és oklevéllel, vásárlási utalványokkal ismerte el a legszebb munkákat. 

  1. helyezést ért el a Damjanich u. 1-3. szám alatti társasház közössége. Jutalmuk 30.000 Ft-os Agroker utalvány.

  2. helyezést ért el az Árpád krt. 14-16. szám lakóközössége: Dakó Jánosné, Fekete Istvánné, Konfár Istvánné, Nagy Istvánné

       Jutalmuk 20.000 Ft-os Agroker utalvány.

  1. helyezést ért el a Damjanich u. 5-7.szám alatti társasház.
    Konfár Mária.

    A jutalom 10.000 Ft-os Agroker utalvány.

 

Minősített helyezések:

Kecskemét, Batthyány u. 30. szám alatti társasház: Banó Sándorné

5.000 Ft-os Agroker utalvány

Kecskemét, Árpád krt. 16 I/1. Konczné Nagy Erika

5.000 Ft-os Agroker utalvány

Kecskemét, Árpád krt. 18. I/1. Ádám Józsefné

5.000 Ft-os Agroker utalvány

Kecskemét, Árpád krt. 19. szám alatti társasházközösség

5.000 Ft-os Agroker utalvány
 

A díjátadó végén Király József megköszönte a szakmai zsűri munkáját, amelynek tagjai rajta kívül Szappanos István, Gyenes László, Győri András és Sárközi István voltak.

Köszönetet mondott minden pályázónak és azoknak is akik most nem jelezték indulásukat, de környezetük szépítésével nagy mértékben hozzájárulnak a választókörzet és a városközpont otthonosabbá tételéhez.

/Tancsa János/