Megkezdődött mélykúti munkák

Balkanyar 2022. május 23. 11:10 2022. máj. 23. 11:10

Az épülő új kulturális és sportközpont helyén megkezdődtek a bontási munkálatok Mélykúton. A régi sportcsarnoknak már csak a vasszerkezete áll.

Először 2017-ben fogalmazódott meg, hogy a városközpont rekonstrukciójának részeként az energetikailag és szerkezetileg elavult kultúrház és sportcsarnok helyén egy új központ épüljön. A meglévő épület már nem tudta kielégíteni a csapatsportok, valamint a kulturális programok iránti egyre növekvő lakossági igényeket.

A képviselő-testület Birkás József tervezőt kérte fel az új épületegyüttes terveinek az elkészítésére, írta meg a baon.hu. A beruházáshoz szükséges több mint 5,1 milliárd forintot állami és uniós támogatással igyekeznek megoldani.

A kivitelezési munkálatok a régi épületek bontásával kezdődött, elsőként az öreg sportcsarnokot bontották el, a bontási törmeléket a helyszínen zúzógépekkel darálják apróra, így újra tudják majd hasznosítani. Az egykori tornacsarnoknak már csak a vasszerkezete áll, de azt is folyamatosan bontják.

A szomszédos művelődési ház az új komplexum megépítéséig fog működni, csak azt követően bontják el, hogy az új épületbe átköltözött. Az új kulturális és sportközpont méreteiben és küllemében is teljesen más lesz, igazi közösségi térként fog működni, valamint hatalmas zöldfelületet is kialakítanak körülötte, és a parkolóhoz elektromos töltőállomásokat is telepítenek.