Most tényleg ez a lényeg!

Balkanyar 2021. október 15. 10:54 2021. okt. 15. 10:54

Az előválasztást megelőzően a résztvevő hat párt megalkotott egy közös programot, amelynek minden elemével mindenki egyetért. Bárkit is választanak végül a bajaiak, annak ezt a közös programot kell végrehajtania. Magyarország jövőjével, aktuális gondjaival és tennivalóival kapcsolatban többféle elképzelés létezik, és mindegyikben van igazság.

Mi, bajaiak sokfélék vagyunk, sokféle nézőpont szerint látjuk a hazánkat, és mindannyiunk számára vannak fontosabb és kevésbé fontos kérdések – írja a baja.ezalényeg.hu.

Ez a sokszínűség az ellenzékiekre is igaz. Ezért az ellenzéki pártok és szervezetek vezetői azon dolgoznak már jó egy éve, hogy egy olyan programot alkossanak, amely közös nevezője lesz a jövő Magyarországának, és valóban az egész ország érdekét fogja szolgálni.

Ezt a programot a leendő miniszterenök-jelöltnek és később miniszterelnöknek pontról pontra, teljes mértékben be kell tartania, le kell követnie. Emlékszünk még, amikor az Orbán-kormány diadalittasan számolt be arról, hogy kiiktatták a fékek és ellensúlyok rendszerét? Azóta odáig fajult a helyzet, hogy ha Orbán Viktor reggel kigondol valamit ott, ahová még ő is gyalog jár, azt másnap már a Magyar Közlönyben olvashatjuk hatályos rendelet formájában.

Egy valódi miniszterelnök nem ilyen. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei, Márki-Zay Péter és Dobrev Klára nem uralkodni akarnak, hanem a már lefeketett közös elvek mentén kivezetni az országot a kínabarát, szegényellenes, diktatórikus örvényből, amibe belekerült. Egy valódi miniszterelnöknek minden Bács-Kiskun megyei ember képviselete fontos, legyen az jobbikos, DK-s, zöld, vagy akár fideszes.

Orbán Viktor a fideszesek pöffeszkedő uralkodója. Mi pedig most, az előválasztás második fordulójában eldönthetjük, hogy ki legyen mindannyiunk felelős, minket alázatosan szolgáló miniszterelnöke! -hangsúlyozza a hírportál.