Pünkösdi fesztivál Kalocsán

Balkanyar 2023. május 26. 08:28 2023. máj. 26. 08:28

Idén második alkalommal, az Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében rendezik meg Kalocsán a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, melyhez a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) a hagyományos gyermeknapi rendezvényével csatlakozik.

A háromnapos műsorfolyam kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók, színpadi produkciók színesítik. Az esemény alkalmat kínál arra is, hogy a német testvérvárossal fennálló partnerkapcsolatot ünnepélyesen megerősítsék.

Szombaton délután fél öttől a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsora lesz látható a szabadtéri színpadon az Érsekkertben. Este nyolctól táncház lesz a Platán Rendezvényközpontnál.

Május 28-án reggel kilenctől délig gyermeknapi programok várják a kisebbeket a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezésében az Érsekkertben. Délután kettőtől viseletes szentmise lesz a Szent István király templomban.

Háromkor az egyik fő látványosságként folklór felvonulás indul a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek és Kalocsa testvérvárosai küldöttségének részvételével. A menet a városházától indul a főutcán és a Szentháromság téren keresztül az érsekkerti szabadtéri színpadhoz. Fél ötkor a színpadon ünnepi köszöntők után ünnepélyesen és hivatalosan megerősítik a Kirchheim unter Teck és Kalocsa közti testvérvárosi együttműködést. Öt órától folklórműsor várja az érdeklődőket.

A baon.hu információi szerint, este héttől a Platán Rendezvényközpontban a Koktél zenekar húzza majd a talpalávalót a kifulladásig tartó utcabálon.