Rendőrkézen Katymár fosztogatói

Balkanyar 2022. január 16. 08:16 2022. jan. 16. 08:16

Az elmúlt év szeptemberében és októberében több bejelentés is érkezett a rendőrségre Katymáron történt betörésekkel kapcsolatban.

Rövid idő alatt a bácsalmási rendőrök látókörébe került egy fiatalokból álló banda, akik a gyanú szerint jellemzően lakott, de felügyelet nélküli házakba törtek be, és onnan ékszereket, műszaki cikkeket, valamint barkácseszközöket loptak el. A nyomozók akkor négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Kihallgatásukat követő időszakban újabb bűncselekmények történtek a településen, melyek egy részének elkövetésével a fiatalokból álló banda tagjai gyanúsíthatóak. Még decemberben egyikük rendőrkézre került, a másik két feltételezett elkövető ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellenük – írta meg a keol.hu.

Az Érdi Rendőrkapitányság járőrei a körözés alapján a minap elfogták a két körözöttet is, akiket átadtak a bácsalmási nyomozóknak. A férfit és a nőt őrizetbe vették. A Bajai Járási Ügyészség indítványozta letartóztatásukat, melyet a napokban a Bajai Járásbíróság el is rendelt.