Széchenyivárosi fotópályázat

Balkanyar 2022. január 18. 10:15 2022. jan. 18. 10:15

A kecskeméti Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság, illetve a Patrióta Civil Kurázsi Egyesület szervezésében fotópályázatot és versenyt hirdetünk kecskeméti lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők számára.
A fotópályázat és verseny célja, hogy az alkotók lencséjén keresztül, egyedi látásmóddal mutassa be a kecskeméti Széchenyiváros természeti és épített örökségét, az itt élők ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire büszkék lehetünk a városrészben. A kezdeményezés lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra is – legyen profi vagy hobbifotós -, hogy alkotásait a nagyközönség előtt is megmutassa, népszerűsítse. A zsűri olyan képeket vár, amelyek megfelelnek a kiírás technikai feltételeinek, valamint alkalmasak arra, hogy kiállításokon és a „Széchenyiváros Inspiráló Arcai” elnevezésű pályázat képeit tartalmazó albumban megjelenjenek.

Lakótelepi kutyavilág: Széchenyivárosi kutyusaink mindennapjait, vidám pillanatait megörökítő képek. Velünk élő természet: Széchenyivárosi parkok növény- és állatvilágát bemutató képek. Előkertek varázsa: Széchenyivárosi társas- és családi házak, valamint intézmények előkertjeit bemutató képek. Épített és tárgyi értékeink: Széchenyivárosi népi építészeti emlékeink, műemlékeink, városrész épületei, épületegyüttesei, köztéri szobrok, egyedi művészeti alkotások, köztereink. Kvaterka: Széchenyivárosi életképek, a mindennapok büszkeségei, történetei, közösségeink életét ábrázoló képek, portrék, apró emberi történetek.

Minden kategóriában a tél hangulatát idéző fotók kerülhetnek feltöltésre. A pályaműveket egy online regisztrációt követően elektronikus úton lehet feltölteni a www.gyerkocok.com oldalra. A pályázaton 14. életévüket betöltött, Kecskemét közigazgatási területén bejelentett – lakcímkártya szerinti lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező - amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához.

Korábbi és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. A pályaműveken egyértelműen azonosíthatónak kell lenni a helyszínnek. Egy pályázó maximum három pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 5 képből álló sorozatok. Egy kép nem szerepelhet több kategóriában, illetve nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

A sorozatok elbírálásakor a zsűri kihagyhat képeket, illetve átemelheti azokat egyedi kép értékelésére. A zsűri fenntartja magának a jogot kategóriák összevonására, pályaművek áthelyezésére egyik kategóriából másikba. A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy a Pályázati felhívást bármikor, indokolás nélkül visszavonja.

Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása, vágás).

A képek 5-10 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban. Rövidebb oldaluk minimum 2100 pixel, a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt. A képtömörítési minőség 100%-os legyen.

Díjazás: 30 ezer forint értékű vásárlási utalvány, valamint a támogatóink által felajánlott tárgyjutalom.

A támogatóink által felajánlott tárgyjutalmakról és különdíjakról folyamatosan tájékoztatjuk pályázóinkat a www.gyerkocok.com webhelyen.

A pályaműveket 7 tagú zsűri bírálja el és választja ki a legjobbnak ítélt 1-3. helyezettet, valamint internetes szavazáson dől el, hogy kategóriánként a közönség melyik pályaművet ítéli a legjobbnak. Minden kategóriában egy díjazott lesz, kategóriánként a legtöbb szavazatot gyűjtő pályaművet díjazzuk.

A beérkezett pályaművekre www.gyerkocok.com oldalon szavazhat a közönség. Ugyanazon IP címről naponta egy szavazat küldhető. Az internetes szavazás díja, mind az öt kategóriában 30 - 30 ezer forint értékű vásárlási utalvány, valamint támogatóink által felajánlott tárgyjutalom. Közönségszavazásnak kategóriánként egy díjazottja lesz. Közönségszavazás különdíja(i).

Fényképek (albumok) feltöltésének kezdete: 2022. január 31. hétfő. Beadási határidő: 2022. február 28. 24 óra. Internetes szavazás március 7-től március 28-ig. Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2022. március 31. csütörtök.

Kérjük, hogy a sikeres pályázat benyújtása érdekében olvassa el a pályázat általános szerződési (ÁSZF) feltételeit és annak mellékleteit!