Tassi útfejlesztések

Balkanyar 2024. július 9. 12:19 2024. júl. 9. 12:19

Az elmúlt hónapok kiemelkedő beruházása volt Tasson az útfejlesztés, mely hét utcát érintett. A részletekről Németh Gábor polgármester számolt be a Rádió 1 Gong Téma műsorában napokban. Az útfejlesztés mellett szólt még a tervezés alatt álló óvodai tornaszobáról, a tervezett iskolafelújításról és az idegenforgalomról.

Németh Gábor polgármester egyebek mellett elmondta: az uniós TOP Plusz pályázat keretében nyert Tass 178 millió forintot, melyből négy gyűjtőút és három egyéb becsatlakozó út fejlesztése valósult meg. A munkálatok tavaly ősszel kezdődtek el, de akkor az időjárás nem volt kedvező a befejezésére, így idén tavasszal folytatták. A hét utca összesen 2600 méteres útfelújítást jelentett. A településen élők számára fontos utak, a déli és délkeleti részt kötik össze a központtal. Érintve például orvosi rendelőt, óvodát, iskolát, könyvtárt.

Németh Gábor a beszélgetés során a település terveiről is tájékoztatást nyújtott. Így a tervezés alatt álló óvodai tornaszobáról, melyre 127 millió forint pályázati pénzt nyertek. A tornaszoba mellett szeretnék még energetikailag is korszerűsíteni az épületet és új parkolót építeni. A polgármester szólt még a tankerülettel közösen tervezett iskolafejlesztésről és az idegenforgalomról is.